Registrace hříběte Arvalon Golden Meredith - Asociace svazů chovatelů koní

1695  Arvalon Golden Meredith

Bystřany

Velšská plemena

Datum narození2008
Příslušnost k PKwelsh cob,sekce D
BarvaIsab.
ChovatelHahn Heidi
Majitel Mgr.Hanzlíková Klára
TelefonMgr.Hanzlíková Klára 727 949 184
Míry160-153-179-20

Body exteriér:

8.4

Body výkon:

8.38

Akcelerační program (AP)

Plemenná kniha online

Podívejte se na výkonnost hřebce

Rodokmen

Dwyfor Scooby Doo (GBR)
Dwyfor Supersonic (GBR)
Dwyfor Sorrel (GBR)
Lodor Magical Sovereign (GBR)
Paith Magical Meredith (GBR)
Lodor Elfair (GBR)

O Hřebci

Plemenný hřebec Welsh Cob barvy palomino je importován ze SRN, nar. 2008, KVH 153, HPK-AP. V jeho pedigree se objevují předci úspěšných a ceněných chovů Nebo, Paith a Llanarth. V roce 2012 se stal vítězem sekce D kat. hřebců 4-7 letých a vítězem třídy Open Ridden na Mezinárodním šampionátu v Hradci Králové. Absolvoval výkonnostní zkoušky s hodnocením 8.34b, přičemž za styl skoku a ochotu ke skoku obdržel známku 9.0. Oba jeho rodiče jsou barvy palomino.

Hřebec vyniká velmi mírnou povahou, je hodný i k dětem, které ho mohou bez potíží ošetřovat a vodit, je pracovitý a nelekavý, na vyjížďky chodí i s klisnami a to s 11-letými dětmi jen na ohlávce, které na něm mohou bez problémů cválat i přesto, že se nejedná o zdatné jezdce. Při trénincích i na závodech je 100% ovladatelný a převeze i začátečníka.

Ke kobylkám je hodný, není agresivní. Pro jeho povahu a příjemný klidný temperament se hodí na klisny vzrušivé, živé a temperamentní – např. arabské, anglický plnokrevník aj. Hodí se i na klisny sportovního pony všech výškových kategorii, jeho chody jsou elastické, pohodlné, skáče stylově, velmi klidně a dobře používá hřbet i záď. Je v lehčím, sportovnějším typu. Jeho exteriérovou předností je čtvercový rámec , výborně vázaná bedra a krátký hřbet, hodí se tedy na klisny delšího rámce, kde je potřeba tento nedostatek korigovat, dobře úhlená lopatka umožňuje volný pohyb předních končetin, hodí se tedy ke korekci klisen s “tvrdými” drobivými chody. Úspěšnost na odchov hříběte barvy dun nebo palomino je z klisen tmavých barev 50% – viz sekce náš chov.

Hřebec má licenci:

a) Českou, pro českou PK s 8,6b. za exteriér, třída 8,4. je zařazený do HPK – Akcelerační program na základě výkonnostních zkoušek, kde celková známka je 8,38 (z toho 9.0 b. za styl skoku a 9.0 b. za ochotu ke skoku). Majitelé klisen zařazených v HPK-AP plemenné knihy Welsh Pony a Cob mohou tedy dostat na své hříbě dotace.

b) Britskou

Galerie koně

Arvalon Golden Meredith
Arvalon Golden Meredith1
Arvalon Golden Meredith2

Partneři