Registrace hříběte Heartbreak ZH - Asociace svazů chovatelů koní

1345 Heartbreak ZH

Hrbov 10, Netolice

Český teplokrevník

Datum narození26. 2. 2005
Příslušnost k PKBWP
Barvahnědák
ChovatelFranken Corneel, Noordheuvel, BEL
MajitelZemský hřebčinec Písek s.p.o., stanice: Hrbov 10, 384 11 Netolice
E-mailKrizPetr@email.cz
TelefonPetr Kříž, tel. 605 536 544
Míry173 – 165 – 193 – 21,5 cm

Body exteriér:

7.92

Body výkon:

8.3

Připouštěcí poplatek:

přirozená plemenitba, 8.470 Kč

Akcelerační program (AP)

Plemenná kniha online

Podívejte se na výkonnost hřebce

Rodokmen

Heartbreaker
Nimmerdor
Bacarole
Farn 1467
Ramonaa (Koridon)
Silvano
Orchidee (Uppercut)
Wide Awake v.d. - Noordheuvel
Darco
Nibrahime
Lugano van La Roche
Ocoucha (Codex)
Hibrahim von Pferdheim
Gerlinde (Askan de Lauzelle)

Galerie koně

TPT00841-Editfb
TPT00998-Editfb
HB
Heartbreak ZHimageresizeIMG_2210IMG_2235IMG_2414IMG_8666 (2)

O Hřebci

Hřebec středního rámce, příznivých hloubkových a šířkových rozměrů s velmi dobrou kvalitou cvalového pohybu a především výborného skokového projevu. Absolvoval v roce 2008 100denní test v Písku, umístil se v závěrečných zkouškách výkonnosti jako 2. s celkovým výsledkem 7,92 bodů, s nejlepšími známkami z lotu hřebců tohoto staničního testu za výkonnost (8,3), skokovou zkoušku (8,54), cval (8,14), jezditelnost (8,67) a skok ve volnosti (9,20!).

Svoji sportovní kariéru započal Heartbreak ZH s Tomášem Navrátilem a společně dosáhli nejen výkonnosti ST**, ale byli i členy zlatého jihočeského družstva na MČR v Martinicích 2014. Po umístění na stanici přirozené plemenitby v Proseči pod Křemešníkem, začal Heartbreak ZH opět sportovat. Dosáhl několika skvělých umístění. V roce 2016 to bylo například 2. místo v Ceně města Písku, ST**, 5. místo na EY CUP GRAND PRIX CSI *** W OLOMOUC (CZE), 5. místo na MČR mladých jezdců v Martinicích, skvělé 7. místo v GP 145 cm na EYCUP European Youngster Cup Jumping v Šamoríně. V sezóně 2017 pokračoval ve výborných výsledcích například 4. místem na Hradišťku (135cm), čistým výkonem na parkuru 145 při ESC Olomouc, a zejména svým dech beroucím výkonem na MČR 2017 v Martinicích v kategorii seniorů. Nejen, že dosáhl výkonnosti T**, ale po třech náročných kolech zůstal zatížen pouze třemi trestnými body za čas a získal fantastické 2. místo.

Otec Heartbreaka ZH Heartbreaker, patří bezesporu k nejlepším evropským plemeníkům. Heartbreaker byl úspěšným mezinárodním skokovým koněm (stejně jako jeho otec Nimmerdor a otec matky Silvano). Rodina, z které Heartbreaker pochází, dala mezinárodní i olympijské skokové koně. Heartbreaker narozený 1989 postupně 3x zvítězil v cyklu chovatelských soutěží v Belgii a pak pod holandskýn jezdcem Peterem Geerinkem byl 4. na MS v Lanakenu v sedmiletých, získal 3x 3. místo v GP Hamburk, Geesteren a Falstebro a byl 4. v GP v Cáchách. V chovu zařadil 46 synů působících v řadě plem. knih vč. zámořských (např. Orlando, Toulon, Padinus, Sibon W a další). Z velké plejády skokových koní mezinárodní třídy lze jmenovat nap. Halifax Van Het Kluizebos (160 cm) (Lorenzo De Luca), VDL Groep Zidane (160 cm) (Leopold van Asten), Romanov (160 cm) (Bertram Allen), Orlando (Dirk Demeersman), Toulon (Hubert Bourdy), REX (Rob Ehrens), Quasimodo (D. Jobertie), Topnambour (P. Leprevost) a zvláště Action Breaker (BWP) s jezdcem Sergio Alvarez Moya (ESP) a mnoho dalších. Není bez zajímavosti, že matka nyní velmi populárního bělouše Cornet Obolensky je po Heartbreaker. Heartbreaker je příslušníkem jedné z nejstarších holštýnských linií Achilles skrze Fähnrich.

Matka Wide Awake van de Noordheuvel dala 4 potomky – 2 klisny, které jsou v chovu a 2 plemenné hřebce. Kromě 1345 Heartbreak ZH také Ibero Van De Noordheuvel sportuje na mezinárodních závodech (na výšce 145 cm).

Otec matky Darco (po Lugano v. La Roche) je dalším velkým pojmem světového kalibru. Prošel rovněž skokovou kariérou vrcholné mezinárodní třídy. Zvítězil 4x v GP a mnohokrát se umístil, byl 7. na OH v Barceloně 92, 6. na MS Stockholm 90, startoval 2x ve finále SP a na ME, byl 4. v GP Cáchy. Rovněž potomstvo hřebce Darco dosáhlo olympijské úrovně (King Darco, Otterongo), dále to byli mezinárodní skokové koně Padarco a z poslední doby Tauber, Narcotique De Muze II, Sapphire, Ublesco, kteří se nacházejí v prvé stovce žebříčků nejlepších skokových koní světa. Darco je příslušníkem hannoverské genealogické linie Der Löwe xx. Matka Heartbreaka ZH má v mateřské straně rodokmenu též vynikající jedince, a to Ibrahim (otec světového leadera Alme Z) a Asken De Lauzelle. Spojení Heartbreaker x Darco již dalo plemeníky Orlando (BWP,ZANG, SBS, OLD,RHEIN), Versace (BWP,SBS) Del Piero (BWP).

Potomci 1345 Heartbreaka ZH se na kolbištích ukazují ve velmi dobrém světle – kvalitní výsledky stabilně předvádí klisna Kigali (výkonnost 140 cm), z matky Kreace po 5055 Landos (chov. Ing. Vachutková). V roce 2020 dosáhla výkonnosti 140 cm a v roce 2021 zvítězila třeba na Hradištku na úrovni S**. Stejně, jako ostatní potomci 1345 Heartbreaka ZH, vyniká skvělou technikou a stylem skoku, opatrností a výbornou povahou. Na úrovni 145 sportuje Heart Stork z matky po Jasper’s Boy, chovatelky paní Jany Hanákové z Pernarce, nebo Solomon, kterého odchoval Zemský hřebčinec Písek z matky po Faust Z. Důkazem toho, že se Heartbreak ZH dobře prezentuje i na straně matky je třeba klisna Varmon, chovatele pana Zdeňka Hrnčíře, která nejen, že zvítězila na ZZV tříletých klisen, ale svoji zcela mimořádnou techniku skoku předvedla i na soutěži skoku ve volnosti 3letých klisen při finále KMK 2019 a v roce 2020 zvítězila třeba při rámcovém kole KMK v Písku. Dalším vynikajícím produktem z působení 1345 Heartbreaka ZH na  stanici hřebců v Proseči pod Křemešníkem je 91/522 Hermina z matky po Casino Berlin, které při ZZV získala úctyhodných 8,62 bodu.

Potomek Heartbreaka ZH – Liberty 698 (z matky po Amon litobratřický) se úspěšně prezentuje i v soutěžích všetrannosti.

Skvělou prezentací působení 1345 Heartbreaka ZH v chovu je však zejména to, že se mu podařilo zařadit do chovu syna. 2189 Heartvit ZH je chovatelským produktem MVDr. Zdeňka Vítů z Pelhřimova. Jako odstávče byl zakoupen do testační odchovny hříbárna Nový Dvůr. Zde se již od začátku testace jevil velice nadějně zejména ve skoku ve volnosti, kde od komise několikrát obdržel známku 9. Pro skokové vlohy, korektní exteriér a také výborný charakter, byl připraven pro předvýběr do plemenitby, kde se mu podařilo zvítězit a získat prémii v rámci PK ČT. V roce 2016 hřebec absolvoval 70denní test, kde od zkušební jezdkyně obdržel známku 10 za jezditelnost. 2189 Heartvit ZH vyniká líbivým exteriérem a zejména vynikajícím stylem skoku. Je úžasně jezditelný a ochotný ke spolupráci, bez problému zvládá své působení v přirozené plemenitbě i ve sportu. Kromě vítězství v kvalifikačním kole KMK na Ptýrově, předvedl i na finále ve Zduchovicích svou stabilní formu a sezonu 2017 zakončil ziskem titulu vicešampiona čtyřletých hřebců a valachů. V sezóně 2018 dosáhl ve svých pouhých pěti letech výkonnosti S* a své stabilní výsledky zakončil startem na MS mladých koní v belgickém Lanaken, kde úspěšně absolvoval obě kvalifikace a v poslední soutěži dokonce získal skvělé 9. místo mezi téměř 130 koňmi z celého světa. V sezoně 2019 se i nadále zúčastňoval chovatelského cyklu soutěží KMK – zvítězil třeba na Ptýrově, nebo v Písku. Skvělé bylo i jeho finálové 5. místo ve finále youngster tour při CSI* Olomouc. V roce 2020 potvrdil svou výkonnostní třídu a absolvoval bez trestných bodů ST** při Ceně Písku a s pouhým jedním shozením ST** při Memoriálu Jana Papouška v Martinicích. V roce 2021 dosáhl Heartvit výkonnosti T* a skvěle pokračoval i roce následujícím. Dosáhl mnoha vynikajících výsledků, úžasně skákal třeba na mezinárodních závodech ve Zduchovicích. Za Heartvita ZH přišla na konci sezony 2022 nabídka, která se neodmítá. Všichni jsme velmi hrdí na to, že jsme byli součástí jeho přípravy pro další působení za oceánem, s jeho novou kanadskou majitelkou. Jsme hrdí na to, že se narodil v Čechách a že vyrostl v Zemském hřebčinci. Přejeme mu jen to nejlepší, protože je to nejen zvíře mimořádných schopností, ale zejména jedinečného charakteru a těšíme se, že jeho sportovní kariéru budeme i nadále sledovat.

Plemenný hřebec 1345 Heartbreak ZH je pro český chov jednoznačným přínosem, jeho potomci jsou charakterní koně s dobrou jezditelností a kvalitní technikou skoku.

Partneři