Registrace hříběte Go-On T.S. - Asociace svazů chovatelů koní

2049 Go-On T.S.

Zemský hřebčinec Písek s.p.o.

Český teplokrevník

Datum narození25. 3. 2011
Příslušnost k PKKWPN
Barvatmavý hnědák
ChovatelTer Schure Paarden, Witte Paarden, Overijssel, NLD
MajitelZemský hřebčinec Písek s.p.o.
E-mailptacek.abc@volny.cz
TelefonIng. Jiří Ptáček, tel. 737 274 803
Míry173 -164 - 205 - 21,5 cm

Body exteriér:

8.24

Body výkon:

8.36

Připouštěcí poplatek:

inseminace čerstvým spermatem: 2.420 Kč + doplatek za březost 6.050 Kč

Inseminační dávka (ID)

Rodokmen

Corlensky G
Cornet Obolensky
A'pershing
Clinton
Rabanna v.Clostersveld
Arpeggio
Pershing
Corolla TS
Air Jordan Z
Worella T.S
Argentinus
Mandoline
Lupicor
Porella

O Hřebci

2049 Go-On T.S. je hřebec v moderním typu sportovního koně s výbornou mechanikou pohybu a skokovým stylem. V roce 2016 se představil první ročník jeho potomstva, které již v tomto roce slavilo úspěchy. Klisnička Future Go-On Princess, zvítězila na přehlídce hříbat v Mariánských Lázních, na celostátní přehlídce hříbat ve Zduchovicích získali hřebečci po Go-Onovi druhé a třetí místo. Všichni jeho potomci tvoří velice vyrovnanou kolekci silných hříbat, kterým kromě výrazných barevných odznaků předává zejména korektní exteriér, úžasné pohybové nadání a milou povahu.

Na ZZV tříletých klisen na sebe svými výkony pravidelně upozorňují Go-Onovy dcery. Z ročníku 2016 získaly hned dvě akcelerační program, klisna Argentina – K (z matky po Manillon Rouge, chovatele pana Krejzy z Dolní Čermné), získala skvělých 8,77 bodu a stejně jako Snow Goldie z matky po Landos (8,19 bodu, chovatelka Ing. Kolmanová) byla zařazena do akceleračního programu. Z ročníku 2017 zaujala Goldie (z matky po Limited, chovatel pan Farka z Trhových Svinů, 8,12b). V roce 2021 složila velmi úspěšně ZZV klisna Violet On (8,44 bodu, z matky po Sargoni, chovatel MVDr. Kavalec) a Georgia z matky po Corrado II (8,21bodu), chovatelky paní Pacholíkové z České Lípy. Obě získaly akcelerační program. Na dnes již tradičním Šampionátu mladých koní ve skoku ve volnosti ve Svržně na sebe upozornil tříletý Gio Granno (z matky po Acobat II), který získal 8,45 bodu. Chovatelem je Farma Ohrazenice. Na závodních kolbištích předvádí dobré výkony třeba Gascony (z matky po Quidam’s Rubin), který má v pěti letech výkonnost 120cm a pochází z prvního ročníku Go – Onova potomstva, nebo stejně starý Gantt (z matky po Marobud s.v., chovatele pana Třísky z Luhova). I ten již dosáhl výkonnosti L**. Na úrovni ZL ve všestrannosti sportuje VDM Gordi (z matky po Amon s.v.), chovatele pana Ing. Vantroby.

Otec Go-Ona, překrásný hřebec Corlensky G se stal miláčkem publika na oldenburském körungu ve Vechtě 2005. Vynikal úžasným provedením skoku a nadprůměrnými chody. Opakovaně zvítězil v kvalifikaci pěti a šestiletých koní, úspěšný byl i na Bundeschampionatu. Jako plemeník působil Corlensky G v letech 2006 a 2007 ve Švédsku. Corlensky G je jedinečným synem Corneta Obolenského, jenž produkuje nádherná výjimečně se pohybující hříbata.

Cornet Obolensky je v současné době jedním z nejpopulárnějších hřebců v Německu a nasbíral mnoho sportovních úspěchů v sedle s Marco Kutscherem. V roce 2008 byl členem německého týmu na olympijských hrách v Hong Kongu. Vyprodukoval 50 licencovaných synů a 24 prémiovaných klisen.

Matka Corlenskyho G A’pershing je dcerou Arpeggia, příslušníka jedné z nejvýznamnějších skokových linií Alme Z. Stejně, jako rodina je základ státu, je základem dobrého plemeníka a ta, ze které pochází Go-On je skutečně výjimečná. Matka Corolla je pravá sestra plemeníka Dondersteen T.S. a polosestra GP skokana Brayn. Bába Worella (Lupicor) T.S., díky svým potomkům získala v roce 2016 prestižní chovatelské ocenění (Prestatiepredicaat) – dala celkem šest potomků, z nichž tři mají výkonnost 150 a vyšší.

Mateřský otec Air Jordan Z je otcem mimo jiné Amira Z (Cameron Hanley), Air Chin Z (Katharina Offel), Air Pia Z (Daniel Deusser) a VDL Groep Aristo Z (Maikel Van der Vleuten).  Tento legendární hřebec byl prezentován pod Daniel Deusserem a zvítězil například GP ve Valkenswaardu, Madridu, Hertogenboschi, Deauville a Arezzu. Dalším vynikajícím výkonem je jeho druhé místo ve finále Světového poháru v Las Vegas.

Hřebec měl mimo vynikající sportovní kariéru i obrovské charisma. I to je důvodem, proč se jeho bývalý majitel Leon Melchior rozhodl ho nechat naklonovat. Výsledkem je plemeník Air Jordan Alpha Z. Christian Ahlmann dovedl tohoto překrásného tmavě hnědé hřebce až do finále na MS mladých koní v Lanaken. Také v chovu tento hřebec lehce převzal úkol svého originálu, je otcem například vynikající klisny Asteria Z (z matky po Caretano Z).

2049 Go-On T.S. je velmi pracovitým koněm s mimořádně pozorným skokem a vynikající technikou předních končetin. Jeho sportovní úspěchy kráčely od začátku ruku v ruce s těmi chovatelskými. V roce 2016 získal vítězství v kvalifikaci KMK v Mariánských Lázních a vybojoval vítězství v pětileté kategorii hřebců a valachů na finále ve Zduchovicích. Podpořen tímto úspěchem byl nominován na MS v belgickém Lanaken, kde předvedl velice srdnatý výkon a druhé kolo dokončil bez trestných bodů.

V sezóně 2017 pokračovat Go-On T.S. ve své slibně se rozvíjející sportovní kariéře na parkurech do obtížnosti S** a byl opět i pravidelným účastníkem chovatelského seriálu KMK. Zvítězil ve dvou kvalifikačních kolech a jednou se umístil jako druhý. Své působení v chovatelském seriálu KMK završil ziskem 3. místa ve finále šestiletých hřebců a valachů. Téměř všechny své parkury absolvoval bez trestných bodů. V Martinicích zvítězil mezi 72 startujícími v L**, v L* byl 4. z 86 startujících.

Následující sezonu zahájil vítězstvím v S** na Hradišťku a pokračoval dalšími v ST* v Židovicích, v S** ve Zduchovicích. Skvělý výkon podal i v ST* na Martinickém šampionátu mladých koní, kde skončil jako třetí.

Jako osmiletý se zúčastňoval závodů v rámci ČSP, čistě šel třeba ST** ve Zduchovicích. Na závodech v Hradištku dosáhl výkonnosti výkonosti T*. Vrcholem sezony byl pro Go-Ona CSI*** Olomouc, kde byl v první kvalifikaci Silver Tour první, ve druhé třetí a ve finále mezi 60 koňmi fantasticky zvítězil.

Nezapomenutelným sportovním výkonem hřebce 2049 Go – on T.S., bylo však jednoznačně jeho vystoupení na martinickém Memoriálu Jana Papouška v roce 2020, jež patří k nejsledovanějším a nejlépe obsazeným soutěžím roku. Go-On předvedl naprosto dech beroucí výkon a se svým stálým jezdcem Ing. Jakubem Štěrbou dosáhl skvělého třetího místa.

Ačkoli je Go-On T.S. temperamentním sportovcem, je zároveň velice inteligentním a učenlivým zvířetem. To dokazuje třeba i při vystoupeních na chovatelských dnech a prezentacích Zemského hřebčince Písek, kde zůstává i ve společnosti ostatních hřebců bez problému ukázněný a ovladatelný.

Galerie koně

Příloha 1
Snow Goldie (z matky po Landos) letos dosáhla výkonnosti 130. Chovatelka je Ing. Kolmanová a na kolbištích ji prezentuje Patra Boháčová
Strana 15 Go-On v roce 2019 zvítězil ve finále Silver Tour při CSI Olomouc
TPT01177-EditfbTPT01208-EditfbGo-On T.S.imageresizeD7YH0IWHMemorial_Martinice_26_06_2020_ST_hires-050Memorial_Martinice_27_06_2020_T_FINAL_hires-0392049 Go –On T.S. zvítězil letos v Olomouci v silver tour. Byl i členem zlatého jihočeského družstva na letošním MČR v Martinicích64745339_2272411779513125_3672223812906123264_oDen koně_2016_036Go-On T.S. (2)Go-On T.S. (3)Go-On T.S. (4)Go-On T.S. (5)Go-On T.S. (6)Go-On T.S. (7)Go-On T.S. (8)

Partneři