Registrace hříběte Crawfordastral - Asociace svazů chovatelů koní

1557 Crawfordastral

Chodovlice, Třebivlice

Český teplokrevník

Datum narození7. 7. 2007
Příslušnost k PKKWPN
Barvahnědák
ChovatelStolwijk W R M., Haaksbergen, NLD
MajitelZemský hřebčinec Písek s.p.o., stanice: Libor Marek, Chodovlice 57, 411 15 Třebivlice
TelefonLibor Marek, tel. 728 872 793
Míry176 - 168 - 195 - 22 cm

Body exteriér:

7.88

Body výkon:

7.9

Připouštěcí poplatek:

přirozená plemenitba, 4.840 Kč

Rodokmen

Crawford
Corrado I
Kimberly III
Cor de la Bryere
Soleil
Contender
Option
Wupicastra
Lupicor
O. Celanastra
Lux Z
Jourdette S
Celano
Iastra

O Hřebci

1557 CRAWFORDASTRAL je figurantní hnědák ideálních tělesných rozměrů, požadovaného rámce, hloubky, šířky a kostnatosti a vyznačuje se kvalitní mechanikou pohybu ve všech chodech. V roce 2010 absolvoval 100denní test v Písku, kde se umístil v závěrečných zkouškách výkonnosti hřebců ze staničního testu jako 2. s celkovým výsledkem 7,88 bodů. Z lotu dosáhl, ač nejpozději narozený, nejlepších známek za typ (8,00), skok ve volnosti (8,83) a krok (7,83).

Narodil se v Holandsku jakožto příslušník KWPN. Jeho otcem je však mladý, holštýnský plemeník, hnědák CRAWFORD v majetku holštýnského svazu, příslušník úspěšné rodiny 318D2. Ta vyprodukovala již dlouhou řadu plemeníků jako např. Camiros, Castello, Coriano, Corofino I a II, Larry, Lido a další, plus koně mezinárodní skokové třídy jako Cabrio (T. Hassman) a Morales (Dr. M. Rüping). Crawfordovým otcem je světoznámý CORRADO I, který proslul jak svoji skokovou kariérou pod F. Sloothaakem (vítězství GP Cáchy, ve finále Světového poháru a mnoha dalších GP), tak výbornými výsledky v chovu (za všechny zmiňujeme hřebce Clinton). Určitě není bez zajímavosti, že matkou v současnosti gloriolami obestíraného „holštýna“ Diorado je pravá sestra hřebce Crawford.

Mateřská strana pedigree 1557 Crawfordastrala obsahuje v Holandsku vysoce ceněného plemeníka LUPICOR s internacionálním skokovým potomstvem Lady Luna, Levito, Lara Joy, Leonardo, otce báby CELANO (po Capitol I) i Lupicorovu matku Jourdette S (po westf. Pilot), které byla též sama skokovým koněm mezinárodní úrovně.

Crawfordastral je prochován na vynikající předky, kteří byli pilíři holštýnského chovu (Cor de la Bryere III-V-V, Capitol I IV-IV, Lord IV-V-V) a má přes 21 % podílu krve A 1/1.

Partneři